Zorganizuj imprezę w Pousadzie

Pousada Kumaki – jedyna brazylijska restauracja w Trójmieście – mieści się zaledwie 10 km od centrum Gdańska i wyróżnia się piękną wiejską, scenerią oraz bliskością stadniny koni i natury. Rustykalne wnętrze naszej restauracji zbudowanej na wzór stodoły oraz nasłonecznione patio sprawiają, że każde spotkanie nabiera wyjątkowego charakteru.

Organizujemy różnego rodzaju imprezy okolicznościowe: komunie, wesela, chrzciny, urodziny, szkolenia i obiady biznesowe oraz kameralne imprezy zamknięte.

Wewnątrz lokalu możemy ugościć grupę do 60 osób, a w sezonie letnim dodatkowo dostępne jest patio dla kolejnych 36. Do dyspozycji Gości są także ogród i taras.

WYJĄTKOWA SALA I OTOCZENIE

Nasza restauracja znajduje się na terenie gospodarstwa agroturystycznego Kumaki, co pozwala na dodanie do programu spotkania przejażdżki konne dla dorosłych. W przypadku uczestnictwa w wydarzeniu dzieci również mogą skorzystać przejażdżki na kucyku, placu zabaw i odwiedzić zwierzęta gospodarskie.

Sala wyposażona jest w rzutnik multimedialny, ekran i sprzęt nagłaśniający. Do programu spotkania możemy włączyć także kameralny koncert muzyki na żywo, jednak ze względu na bliskie sąsiedztwo zwierząt, może on trwać do 22:00.

Podczas spotkania do Państwa dyspozycji będzie Kierownik sali, obsługa kelnerska oraz barman.

RODZINNA KUCHNIA BRAZYLIJSKA

Nasza kuchnia oparta jest na rodzinnych brazylijskich przepisach - łączymy kulinarną tradycję i nowoczesne trendy.

Nietypowe w Polsce południowoamerykańskie menu samo w sobie stanowi dodatkowe urozmaicenie każdego spotkania.

Zespół kucharzy pod okiem Chefa Andre Vieira Barboza dba o to, by każde z dań oddawało autentyczność brazylijskich smaków. Wierzymy, że najwyższej jakości mięsa, świeże owoce morza i lokalne roślinne składniki przypadną do gustu nawet najbardziej wymagającym Gościom.

PRZYKŁADOWE MENU OPARTE NA SPECJALNOŚCI LOKALU RODIZIO DE CHURRASCO

Brazylijska uczta mięsna składająca się z sześciu typów mięsa:
- Picanha - dolna krzyżowa wołu, cięcie brazylijskie;
- Dolna krzyżowa wolno dojrzewająca;
- Alcatra - wołowina
- Picanha Suina - szynka wieprzowa z okrywą tłuszczu;
- Paulista - filet z kurczaka zawijany w boczku wędzonym;
- Corasaozinho - marynowane kurze serduszka.

Pieczone na ruszcie mięsa serwowane są przez kucharzy wprost na talerze. Chcemy, by każdy spróbował wszystkich rodzajów mięs, które - podobnie jak bufet - podajemy w nielimitowanych ilościach.

Bufet przygotowujemy w oparciu o najświeższe sezonowe produkty. Na suto zastawionym stole podajemy ponad piętnaście dodatków zimnych oraz ciepłych, w tym owoce, sałaty, surówki, sosy, sery, oliwki i orzechy.

Wśród ciepłych dodatków:
- feijoada - potrawka z czarnej fasoli z wieprzowiną,
- farofa - zasmażka z mączki manioku z warzywami oraz prażonym boczkiem, grillowane warzywa, ryż oraz pieczone ziemniaki.

Na koniec serwujemy grillowanego ananasa w brązowym cukrze i cynamonie oraz podajemy kawę Vieira Cafe i herbatę Dilmah.
Na stole cały czas podane są napoje zimne: sok jabłkowy, pomarańczowy oraz woda z cytryną.

Wszystko to w cenie 90 zł za osobę.

Polecamy dzbanki Caipirinhi (drink na bazie brazylijskiej wódki Cachaçy, brązowego cukru oraz limonek i lodu) - 1l 100zł.

Chętnie przygotujemy menu pod indywidualne potrzeby Państwa grupy. Zapraszamy do Pousady!

Proszę wpisać imię.
Proszę wpisać treść wiadomości.

Kontynuując korzystanie ze strony, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Więcej informacji

Na tej stronie internetowej pliki cookie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookie", aby zapewnić Ci komfort przeglądania. Jeśli nadal używasz tej witryny bez zmiany ustawień plików cookie lub klikniesz "Akceptuj" poniżej, to wyrażasz na to zgodę.

Zamknij