RODIZIO DE CHURRASCO
Brazylijska uczta mięsna składająca się z szcześciu typów mięsa:
- Picanha - dolna krzyżowa wołu, cięcie brazylijskie;
- Dolna krzyżowa wolno dojrzewająca;
- Alcatra - wołowina
- Picanha Suina - szynka wieprzowa z okrywą tłuszczu;
- Paulista - filet z kurczaka zawijany w boczku wędzonym;
- Corasaozinho - marynowane kurze serduszka.
Mięsa serwowane są przez kucharzy wprost na talerz gości, w formie degustacyjnej, tak aby każdy mógł spróbować każdego z mięs. Są to ilości nielimitowane. To Państwo dają nam sygnał o zakończeniu obiadu.
Na suto zastawionym bufecie ponad piętnaście dodatków zimnych oraz ciepłych, w tym: świeże owoce, sałaty, surówki, sosy, sery, oliwki, orzechy.
Wśród ciepłych dodatków:
-Feijoada - potrawka z czarnej fasoli z wieprzowiną,
-farofa- zasmażka z mączki manioku z warzywami oraz prażonym boczkiem, grillowane warzywa, ryż oraz pieczone ziemniaki.
Bufet zmienia się sezonowo, tak aby serwować jak najświeższe i wysokiej jakości produkty.
Na koniec zaserwujemy grillowanego ananasa w brązowym cukrze i cynamonie.
Cena za osobę: 80zł
W cenie 90zł/os, dodatkowo napoje zimne : sok jabłkowy, pomarańczowy oraz woda z cytryną. Kawa i herbata oraz deser Crème brûlée o smaku liścia limonki
Cena za osobę: 80zł (dzieci od 5 do 9 roku życia 50% ceny)
Polecamy dzbanki Caipirinhi (drink na bazie brazylijskiej wódki Cachaçy, brązowego cukru oraz limonek i lodu)- 1l 100zł .


OBIADY WESELNE ORAZ OKOLICZNOŚCIOWE
Oferujemy organizację różnego rodzaju imprez okolicznościowych- chrzciny, komunie, urodziny, obiady weselne, obiady/szkolenia firmowe. Jeteśmy zlokalizowani niecałe 10 km od centrum Gdańska. Miejsce to wyróżnia się piękną wiejską, scenerią oraz bliskością stadniny koni. Nasza restauracja zbudowana jest na wzór stodoły. Pomieści ona 55 osób przy stole, do 60 osób podczas bankietu. Dodatkowo w sezonie letnim dostępne jest patio, które może zostać przystosowane do ceremoni zaślubin cywilnych jak i do ugoszczenia kolejnych 36 osób.
Do dyspozycji gości są także: ogród, taras oraz plac zabaw. Znajdujemy się na terenie gospodarstwa agroturystycznego Kumaki co pozwala na dodanie do programu obiadu przejażdżki konne dla dzieci jak i dla dorosłych.
Ze względu na bliskie sąsiedztwo zwierząt, nasza restauracja nie zezwala na wprowadzenie takich osób jak wodzirej czy DJ. Posiadamy jednak nagłośnienie sali, które udostępniamy parze młodej do puszczenia własnej muzyki.
Nasza kuchnia wyróżnia się nietypowym połódniowoamerykańskim menu, które jednak jest bliskie naszym gustom i smakom. Kuchnia prowadzona jest przez Luisa Felipe Duarte, który stara się stworzyć pod Gdańskiem “małą Brazylię”. Pousada sciąga wielu gości, którzy wychodzą od nas zadowoleni i co najważniejsze najedzeni. Zespół kucharzy stara się , aby każde danie wydane z kuchni było jak najwyższej jakości i jak najbardziej oddawało autentyczność ich pochodzenia.
Salę prowadzi nasz Kierownik Sali Martyna Smolarek, która przejdzie z Państwem każdy punkt programu od A do Z tak, aby w sam dzień wesela mogli Państwo zostawić wszystko wszystko w naszych rękach a sami cieszyli się tym pięknym dniem. Jako standard podczas obiadu weselnego jest trzech kelnerów oraz barman (powyżej 40 osób ilości te się zwiększają). Wszyscy w pełni wyszkoleni, aby być na Pańśtwa każde zawołanie.
Jesteśmy świadomi jak różnie układa się czasem dzień wesela. Nauczyło nas to, aby jak najelastyczniej i jak najszybciej reagować na nietypowe oraz niezapowiedziane sytuacje.
Zapraszamy gorąco na spotkanie w naszej restauracji, podczas którego przeprowadzimy degustację pozycji z oferty oraz indywidualnie dopasujemy ofertę menu dla gości
z wymaganiami dietetycznymi.
Po aktualną ofertę wraz z cennikiem prosimy o kontakt na adres mailowy m.smolarek@pousada.pl