Rodizio de Churrasco & Vegetariano

Kultywując brazylijską tradycję, zapraszamy na rodzinny obiad Rodizio de Churrasco w wersji klasycznej i wegetariańskiej.

Podczas uczty przygotowujemy otwarty bufet i pieczemy na ruszcie sześć rodzajów mięs:
Entrecote – antrykot wołowy,
Rosbife com alho – stek wołowy z czosnkiem,
Pescoço Suíno – karkówka wieprzowa marynowana ze słodką papryką oraz czosnkiem,
Linguiça – biała kiełbasa,
Frango Paulista – filet z kurczaka zawijany w boczku wędzonym,
Coraçãozinho – marynowane kurze serduszka.

Mięsa serwowane są przez kucharzy wprost na talerze Gości, w formie degustacyjnej tak, aby każdy spróbował wszystkich rodzajów. Bufet i mięsa podajemy w nielimitowanych ilościach – to Goście dają sygnał o zakończeniu posiłku.
Oprócz klasycznego Rodizio de Churrasco z pieczonym mięsem zapraszamy na Rodizio Vegetariano! Przysmaki w bufecie i grillowane warzywa w nielimitowanych ilościach to nasza propozycja dla wegetarian.
 

Zarezerwuj stolik online lub telefonicznie: +48 696 790 097.

 
Bufet przygotowujemy w oparciu o najświeższe sezonowe produkty. Na suto zastawionym stole podajemy kilkanaście dodatków zimnych oraz ciepłych:
- Salpicão – sałatka z kurczakiem i warzywami w sosie majonezowym,
- Vagem com Cenuora – gotowana marchewka i fasolka polana masłem klarowanym,
- Fradinho – surówka z siekanych warzyw z fasolką "black eyed peas" i prażonym boczkiem,
- Beterraba – marynowane buraczki w oleju sezamowym,
- Farofa – zasmażka z mączki z manioku z prażonym boczkiem oraz warzywami,
- Arroz Primavera – biały ryż z wiosennymi warzywami,
- Feijoada – potrawka z czarnej fasoli z wieprzowiną,
- Salada – selekcja sałat z lekkim dressingiem, serce palmy z warzywami,
- pieczone bataty, ziemniaki i ryż,
- polenta – frytki kukurydziane,
- smażone banany,
- sałaty i świeże owoce,
- pieczywo, sosy, sery, orzechy, oliwki.
Potrawy wchodzące w skład bufetu zmieniają się sezonowo.

Ceny (za osobę):
- Rodizio Vegetariano – 50 zł,
- Rodizio z bufetem – 80 zł,
- Rodizio z bufetem i grillowanym ananasem w brązowym cukrze i cynamonie podanym na koniec, kawą Vieira Cafe, herbatą Dilmah i napojami zimnymi (sok jabłkowy i pomarańczowy, woda z miętą i cytryną) – 90 zł,
- Rodizio z bufetem i napojami oraz kolacją – 110 zł,
- dzieci w wieku 5-9 lat – 50% ceny,
- dzieci poniżej 5 roku życia – za darmo.
 

Zarezerwuj stolik online lub telefonicznie: +48 696 790 097.