Minas Gerais -kulinarna wyprawa

 

Bem-vindos!
W styczniu przeniesiemy Was w kulinarną wyprawę do Minas Gerais, jednego z 26 stanów Brazylii. Bliskie naszemu serce miejsce, to stąd pochodzą korzenie naszych chłopaków z kuchni. Spróbujecie również naszej kawy Vieira Café z tamtejszych plantacji.
Kuchnia tego regionu jest prosta, natomiast pełna dań jednogarnkowych. Duże półmiski z których posilała się cała rodzina to motyw przewodni naszego bufetu.
Podczas brazylijskiej uczty, inspirowanej kuchnią regionu Minas Gerais spróbujecie około 20 pozycji różnych dodatków, w tym między innymi: pieczone bataty, ziemniaki, Frango com polenta- kurczak gotowany z kremową polentą, Vaca atolada- wołowina gotowana z maniokiem oraz warzywami, Caldo de feijão- zupa z czarnej fasoli, świeże warzywa i owoce, Pão de queijo- bułeczki serowe z mąki tapiokowej, Arroz carreteiro- ryż z mięsem i warzywami, Fuba-ciasto kukurydziane i wiele innych pyszności, o których będziemy Was informować!
Dołączcie do naszej wyprawy!
Até logo
Pousada Kumaki

Chcesz porozmawiać o szczegółach uczty i zarezerwować stolik?
Wypełnij formularz poniżej, napisz do nas e-mail lub skontaktuj się telefonicznie: +48 696 790 097.

Do dyspozycji Gości będzie otwarty bufet. Chcemy, aby każdy spróbował wszystkich rodzajów mięs pieczonych na ruszcie, dlatego serwowane będą przez kucharzy wprost na talerze Gości w formie degustacyjnej. Mięsa i bufet będziemy podawać w nielimitowanych ilościach – to Goście dadzą sygnał o zakończeniu posiłku. Poniżej prezentujemy proponowane menu.

Na churrasco opalanym węglem drzewnym przygotujemy aż sześć rodzajów mięs:
Entrecote – antrykot wołowy,
Rosbife com alho – stek wołowy z czosnkiem,
Pescoço Suíno – karkówka wieprzowa marynowana ze słodką papryką oraz czosnkiem,
Linguiça – biała kiełbasa,
Frango Paulista – filet z kurczaka zawijany w boczku wędzonym,
Coraçãozinho – marynowane kurze serduszka.

Bufet:
- Frango com polenta  – kurczak z kremową polentą,
- Vaca atolada – wołowina gotowana z warzywami oraz maniokiem,
- Farofa – zasmażka z manioku z warzywami i prażonym boczkiem,
- Arroz carreteiro – ryż z mięsem oraz warzywami,
- Salada de maionese – sałatka warzywno jajeczna z majonezem,
- Caldo feijão – zupa z czarnej fasoli,
- pieczone bataty, ziemniaki i ryż,
- fradinho – siekane warzywa z kolendrą, sokiem z limonki oraz fasolą black eyed beans,
- confit- pomidorki cherry pieczone w maśle,
- sałaty i świeże owoce,
- pieczywo, sosy, konserwy.

Dodatkowo tradycyjne ciasto kukurydziane Fuba.

Cena:  80 zł za osobę; dzieci 5-9lat 50 zł

Możliwość wykupienia, w cenie 10zł/osoba, nielimitowanych napoi, które będą serwowane  przez cały czas trwania rezerwacji : sok jabłkowy, pomarańczowy, woda z cytryną oraz kawa i herbata.

 

 

Chcesz porozmawiać o szczegółach spotkania i zarezerwować stolik?
Wypełnij formularz poniżej, napisz do nas e-mail lub skontaktuj się telefonicznie: +48 696 790 097.

Kontynuując korzystanie ze strony, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Więcej informacji

Na tej stronie internetowej pliki cookie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookie", aby zapewnić Ci komfort przeglądania. Jeśli nadal używasz tej witryny bez zmiany ustawień plików cookie lub klikniesz "Akceptuj" poniżej, to wyrażasz na to zgodę.

Zamknij