Wesele w Pousadzie

Pousada Kumaki – jedyna brazylijska restauracja w Trójmieście – mieści się zaledwie 10 km od centrum Gdańska i wyróżnia się piękną, wiejską scenerią. Bliskość stadniny koni i natury oraz rustykalne wnętrze naszej restauracji zbudowanej na wzór stodoły nadają wyjątkowego charakteru spotkaniu z rodziną i przyjaciółmi. W ciepłe i pogodne dni słoneczne patio z widokiem na maneż szkółki jeździeckiej jest idealnym miejscem do przeprowadzenie ceremonii ślubu. Natomiast w zimowe dni godziny spędzone na zabawie z bliskimi uprzyjemnia towarzystwo ognia wydobywającego się z paleniska.

Wewnątrz lokalu możemy obecnie ugościć grupę do 60 osób, a w sezonie letnim dodatkowo dostępne jest patio dla kolejnych 36. Od lata 2019 r. do rozbudowanej sali zaprosić będzie można do 100 gości. Do dyspozycji Gości są także ogród i taras.

Nasza restauracja znajduje się na terenie gospodarstwa agroturystycznego Kumaki, dzięki czemu dzieci mogą skorzystać przejażdżki na kucyku, placu zabaw i odwiedzić zwierzęta gospodarskie. Możemy także zaaranżować przejażdżki konne dla dorosłych.

Sala restauracji wyposażona jest w rzutnik multimedialny, ekran i sprzęt nagłaśniający. Koncert muzyki na żywo lub występ DJa ze względu na bliskie sąsiedztwo zwierząt mogą trwać do godziny 22:00. Podczas wesela do Państwa dyspozycji będzie Kierownik sali, obsługa kelnerska oraz barman.

 

Chcesz zorganizować wesele w naszej restauracji? Napisz do nas lub zadzwoń: +48 696 790 097.

 

Nasza kuchnia oparta jest na rodzinnych brazylijskich przepisach – łączymy kulinarną tradycję i nowoczesne trendy. Nietypowe w Polsce południowoamerykańskie menu stanowi samo w sobie dodatkowe urozmaicenie tak wyjątkowego dnia.

Zespół kucharzy pod okiem Chefa Andre Vieira Barboza dba o to, by każde z dań oddawało autentyczność brazylijskich smaków. Wierzymy, że najwyższej jakości mięsa, świeże owoce morza i lokalne roślinne składniki przypadną do gustu nawet najbardziej wymagającym Gościom.

Menu możemy skomponować wedle życzenia Pary Młodej. Istnieje możliwość zamówienia innych potraw dla dzieci oraz osób ze specjalnymi wymaganiami dietetycznymi. Poniżej prezentujemy proponowany przez nas zestaw potraw weselnych.

"Welcome drink": kieliszek Prosecco Brut Treviso

Zupa:
Canja de Galinha – rosół brazylijski z ryżem, kolendrą oraz szarpaną piersią z kurczaka (lub inna w zależności od aktualnego menu)

Bufet obiadowy w nielimitowanych ilościach (dodatki zmieniają się wraz ze zmianą sezonu):
- Salipicao – szarpana pierś z kurczaka,
- Vagem com Cenuora – gotowana marchewka i fasolka polana masłem klarowanym,
- Fradinho – surówka z siekanych warzyw z fasolką "black eyed peas" i prażonym boczkiem,
- Beterraba – marynowane buraczki w oleju sezamowym,
- Farofa – zasmażka z mączki z manioku z prażonym boczkiem oraz warzywami,
- Arroz Primavera – biały ryż z wiosennymi warzywami,
- Feijoada – potrawka z czarnej fasoli z wieprzowiną,
- pieczone ziemniaki, ryż, bataty,
- smażone banany,
- sałaty i świeże owoce,
- pieczywo, sosy, sery.

Mięsa grillowane w nielimitowanych ilościach:
- Entrecote – antrykot wołowy,
- Rosbife com alho – stek wołowy z czosnkiem,
- Pescoço Suíno – karkówka wieprzowa marynowana ze słodką papryką oraz czosnkiem,
- Linguiça – biała kiełbasa,
- Frango Paulista – filet z kurczaka zawijany w boczku wędzonym,
- Coraçãozinho – marynowane kurze serduszka.
Mięsa serwowane są przez kucharzy wprost na talerze Gości.

Bufet kawowy/deserowy:
- Tarlete de Limao – tarta limonkowa z bezą,
- Terlete de Manga – tarta mango z bezą,
- Tarlete Morango – tarta z kremem budyniowym i świeżymi truskawkami,
- Carolina – ptysie wypełnione kajmakiem polane czekoladą.

Bufet słony/ciepły:
- Sfiha – ciasto drożdżowe faszerowane mięsem wieprzowym z miętą,
- Coxinha – kremowe ciasto panierowane, wypełnione piersią z kurczaka z warzywami,
- Pastel – kruche pierożki faszerowane dorszem z warzywami i kaparami,
- Salada – selekcja sałat z lekkim dressingiem, serce palmy z warzywami.

Napoje w nielimitowanej ilości:
- soki: jabłkowy, pomarańczowy,
- woda z cytryną i miętą,
- kawa Vieira Cafe – espresso, biała i czarna,
- herbata Ronnefeldt Earl Grey.
Napoje zimne serwowane są przez cały czas, a gorące podczas bufetu kawowego.

Cena za osobę: 170 zł
Dzieci 5-9 lat w cenie 50% oferty, a poniżej 5 lat za darmo.

W cenie oferty:
- czas trwania rezerwacji: 8 godzin,
- rezerwacja dla 40 osób oznacza salę na wyłączność, a od 50 osób także patio,
- obsługa kelnerska oraz barmańska, trzech kelnerów oraz Head Waiter (liczebność personelu zależna od ilości Gości),
- obsługa grilla,
- delikatne dekoracje stołów; proponujemy też współpracę z florystkami z firmy Nagietki.

 

Chcesz dowiedzieć się więcej? Napisz do nas lub zadzwoń: +48 696 790 097.

Proszę wpisać imię.
Proszę wpisać temat.
Proszę wpisać treść wiadomości.

Kontynuując korzystanie ze strony, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Więcej informacji

Na tej stronie internetowej pliki cookie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookie", aby zapewnić Ci komfort przeglądania. Jeśli nadal używasz tej witryny bez zmiany ustawień plików cookie lub klikniesz "Akceptuj" poniżej, to wyrażasz na to zgodę.

Zamknij