Obiady Weselne

Pousada Kumaki mieści się zaledwie 2 km od obwodnicy Gdańska i wyróżnia się piękną, wiejską scenerią. Bliskość stadniny koni i natury oraz rustykalne wnętrze restauracji zbudowanej na wzór stodoły nadają wyjątkowego charakteru spotkaniu z rodziną i przyjaciółmi.
Oferujemy jedyne w swoim rodzaju  kameralne spotkania rodzinne, które można urozmaicamy brazylijskim jazz. W ciepłe i pogodne dni słoneczne patio jest idealnym miejscem do przeprowadzenia ceremonii zaślubin. Natomiast w zimowe dni godziny spędzone na zabawie z bliskimi uprzyjemnia towarzystwo ognia wydobywającego się z paleniska.
Nasze "szyte na miarę" wesela mogą  ugościć grupę do 100 osób, a w sezonie letnim dodatkowo możemy przygotować wesele plenerowe na naszym Patio.
Nieważne czy Państwa marzeniem jest nie zobowiązujący bankiet czy formalny obiad wraz z Live Cooking, dla każdego znajdziemy odpowiednią ofertę.
p-7

Nasza restauracja znajduje się na terenie gospodarstwa agroturystycznego Kumaki, dzięki czemu dzieci mogą skorzystać przejażdżki na kucyku, placu zabaw i odwiedzić zwierzęta gospodarskie. .

Ze względu na bliskie sąsiedztwo zwierząt po godzinie 22:00 muzyka nadal nastraja do tańczenia, aczkolwiek pozwala gościom na swobodną rozmowę przy stole.

Nasza kuchnia oparta jest na rodzinnych brazylijskich przepisach – łączymy kulinarną tradycję i nowoczesne trendy. Nietypowe w Polsce południowoamerykańskie menu stanowi samo w sobie dodatkowe urozmaicenie tak wyjątkowego dnia.

Zespół kucharzy pod okiem Chefa Andre Vieira Barboza dba o to, by każde z dań oddawało autentyczność brazylijskich smaków. Wierzymy, że najwyższej jakości mięsa, świeże owoce morza i lokalne roślinne składniki przypadną do gustu nawet najbardziej wymagającym Gościom.

Obiad składa się z trzech bufetów serwowanych jeden po drugim tak, aby podczas rezerwacji cały czas było dostępne jedzenie dla gości.

Każdy obiad weselny rozpoczynamy od powitania gości wraz z kieliszkiem Prosecco Brut Treviso.

Później ...

Zupa:
Canja de Galinha – rosół brazylijski z ryżem, kolendrą oraz szarpaną piersią z kurczaka (lub inna w zależności od aktualnego menu)

Stół Farmerski, na którym można znaleźć selekcję warzyw i owoców sezonowych, przystawek takie jak:
- Caponata – duszony bakłażan, cukinia oraz papryka,
- Vagem com Cenuora – gotowana marchewka i fasolka polana masłem klarowanym,
- Fradinho – surówka z siekanych warzyw z fasolką "black eyed peas" i prażonym boczkiem,
- Beterraba – marynowane buraczki w oleju sezamowym,
- Farofa – zasmażka z mączki z manioku z prażonym boczkiem oraz warzywami,
- Arroz Primavera – biały ryż z wiosennymi warzywami,
- Feijoada – potrawka z czarnej fasoli z wieprzowiną,
- pieczone ziemniaki, ryż, bataty,
- sałaty i świeże owoce,
- pieczywo, sosy, konserwy.

Mięsa grillowane :
- Costela bovina – żebra wołowe,
- Pescoço Suíno – karkówka wieprzowa marynowana ze słodką papryką oraz czosnkiem,
- Linguiça – biała kiełbasa,
- Frango Paulista – filet z kurczaka zawijany w boczku wędzonym,
- Coraçãozinho – marynowane kurze serduszka.
Mięsa serwowane są przez kucharzy wprost na talerze Gości.

Dodatkowo stacja Live Cooking, gdzie nasi kucharze na miejscu szykują dla gości dania z makarony z wybranym sosem oraz dodatkami. Dla tych bardziej wymagających serwujemy także przystawki z owocami morza jak i rybą.

Po obiedzie serwujemy słodki bufet kawowo/deserowy, gdzie można znaleźć:
- Tarlete de Limao – tarta limonkowa z bezą,
- Terlete de Manga – tarta mango z bezą,
- Tarlete Morango – tarta z kremem budyniowym i świeżymi truskawkami,
- Carolina – ptysie wypełnione kajmakiem polane czekoladą.

Po kolejnych dwóch godzinach dokładamy dodatki słone:
- Sfirra – ciasto drożdżowe faszerowane mięsem wieprzowym,
- Coxinha – kremowe ciasto panierowane, wypełnione piersią z kurczaka z warzywami,
- Pastel – kruche pierożki faszerowane dorszem z warzywami i kaparami,
- Salada – selekcja sałat z lekkim dressingiem, serce palmy z warzywami.

Na stołach podajemy karafki z napojami :
- soki: jabłkowy, pomarańczowy,
- woda z cytryną i miętą,
A z ekspresu :
-kawa Vieira Cafe – espresso, biała i czarna,
- selekcja herbat sypanych

.
Napoje zimne serwowane są przez cały czas, a gorące podczas bufetu kawowego.

Cena za osobę: 190 zł
Dzieci 5-9 lat w cenie 50% oferty, a poniżej 5 lat za darmo.

W cenie oferty:
- czas trwania rezerwacji: 8 godzin,
- obsługa kelnerska oraz barmańska, trzech kelnerów oraz Head Waiter (liczebność personelu zależna od ilości Gości),
- obsługa grilla,
- delikatne dekoracje stołów; proponujemy też współpracę z florystkami z firmy Nagietki.

- Rezerwacja na wyłączność:
w soboty- dla 50 osób sala, a od 70 osób wraz  werandą lub patio. 80 osób rezerwuje całą restauracje na wyłączność.
w piątki oraz dni tygodnia- dla 40 osób sala, a od 60 osób wraz  werandą lub patio. 70 osób rezerwuje całą restaurację na wyłączność.

 

Istnieje możliwość zamówienia innych potraw dla dzieci oraz osób ze specjalnymi wymaganiami dietetycznymi.

Chcesz dowiedzieć się więcej i omówić szczegóły?
Wypełnij formularz poniżej, napisz do nas e-mail lub skontaktuj się telefonicznie: +48 696 790 097.

Proszę wpisać imię.
Proszę wpisać temat.
Proszę wpisać treść wiadomości.